Uncategorized

Cegeri slave mali jubilej

Cegere sam počela da šijem pre tačno 10 godina.

Šivenjem se bavim mnogo duže, ali sam se tražila u kreativnosti, isprobavala razne tehnike, započinjala razne projekte, ali ništa nije bilo baš to-to. Posle neuspešnog pokušaja šivenja garderobe za prodaju, shvatila sam da ja nisam za to, da bih ipak da šijem nešto što većini odgovara. Početkom 2013. godine na putovanju u inostranstvu kupila sam jedan ceger i shvatila da mi je super praktičan, ALI…ništa slično nisam mogla da nađem kod nas. I sine mi ideja da šijem cegere i da mi tata štampa neke printove. Shvatam da bi možda upravo to bilo nešto univerzalno što bih mogla da ponudim.

Nađem materijal, odštampamo i kako sam bila u škripcu sa vremenom a pripremala sam se za bazare sašijem samo par komada za Mikser Festival u Beogradu. Ma ne znam da li sam imala više od 5-6 izloženih. Kada je jedna devojka kupila ceger od tih izloženih, mojoj sreći nije bilo kraja. Na sledećim bazarima se pokazalo da su cegeri baš traženi i da njihovo vreme tek dolazi.

Od tada skoro svake godine sam izacivala novu kolekciju, sve do 2020. i svaka kolekcija je imala prosečno 15 novih printova, što znači da je svih ovih godina bilo sigurno preko 100 različitih cegera, pa svaki print u prosečno 3 boje dostupan…previše kombinacija-znam. A koliko sam ih samo sašila teško je izračunati.

Najbitnije mi je da koristim kvalitetne materijale, a da je to tako pokazuje činjenica da mi se javljate posle 4 godine da vam napravim novi ceger jer vam je stari čitav ali vam je već dosadio.

Pre par godina uvela sam mogućnost izrade cegera sa printom po želji. Imam mogućnost štampanja teksta ili  linijskog crteža, što pruža razne mogućnosti personalizacije i izrade posebnih poklona. Pogotovo kada se traži crni ceger, jer većina štamparija ne štampa crne, samo u natur boji.

Mislim da je to definitivno moj najpoznatiji Svaštaonicin proizvod i nadam se da ću u narednom peridu uspeti da ga podignem na još viši nivo.

U nastavku slika cegera sa jednog od prvih bazara u Katoličkoj porti.